Unizo debat 23

De lokale afdelingen van Unizo Destelbergen-Heusden en Groot-Lochristi organiseerden samen met Unizo Oost-Vlaanderen op 23 april een ondernemersdebat tussen ondernemers en politici in Hof ten Bosse te Heusden.  Het mocht zeker geen traditioneel verkiezingsdebat worden, wel een openhartig gesprek tussen de ondernemers en de kandidaten die wellicht over een aantal weken de diverse parlementen zullen bevolken.  Kaat Baertsoen, voorzitter van Unizo Groot Lochristi schetste ter inleiding aan de hand van persoonlijke ervaringen in haar eigen bedrijf de situatie van de gemiddelde ondernemer in Vlaanderen : een totaal engagement op professioneel en privé-vlak, financiële en economische risico’s, een sprong in het ongewisse en vaak ook onbegrip van familie, vrienden en niet in het minst van de overheid. Ze vroeg met aandrang aan de politici om vooral te luisteren naar de ondernemers en hun vragen en verzuchtingen voor te leggen aan alle toekomstige parlementsleden, en er ook rekening mee te houden. Daarna volgde een toelichting van ondernemersprioriteiten voor UNIZO door Johan Bortier, directeur studiedienst van Unizo : Loonlastenverlaging, een eerlijker belastingssysteem, vereenvoudigen van procedures en vergunningen en meer flexibiliteit op de arbeidsmarkt.  Tot slot van het inleidende gedeelte mocht van elke partij één vertegenwoordiger gedurende één minuut de ondernemersstandpunten van z’n partij voorstellen.

Daarna volgden 3 tafelgesprekken aan 10 tafels, telkens met één kandidaat van de verschillende partijen. Diverse onderwerpen kwamen aan bod zoals de betutteling van de overheid, de administratieve rompslomp, pensioenen en te hoge belastingen.  Er was ook een duidelijke vraag naar stabiliteit in het beleid, en om niet te pas en te onpas talloze regels en aanslagvoeten te wijzigen.  Volgende politici werden door hun partijen afgevaardigd : Stefaan Van Hecke, Dirk Van der Maelen, Sara Matthieu, Ilse Uyttersprot, Mathias Declercq, Alexander De Croo, Egbert Lachaert, Rose Desimpel-Leirens, Andries Gryffroy, Christophe Dhaese en Tom Balthazar.

Tot slot konden ondernemers en politici aanschuiven aan een uitgebreid dessertbuffet en napraten met drankje.

Dank aan Unizo Destelbergen-Heusden voor de praktische en Unizo Oost-Vlaanderen voor de inhoudelijke organisatie en de politici voor hun luisterend oor.

De foto’s zijn van Daina De Saedeleer.

Ook UNIZO Lochristi is even met vakantie !

fullsizeoutput_50cc

UNIZO Lochristi wenst alle ondernemers een deugddoende vakantie !

Lokale Sponsors
Stel Uw vraag

Unizoondernemerslijn

Vind ons leuk


Nieuwsbrief

nieuwsbrief
Geïntereseerd in onze nieuwsbrief?
ondernemersuitlochristi@skynet.be